marți, 2 februarie 2010

5 motive pentru care urăsc ţiganii...

1. Cel mai important dintre toate, este că se iau degeaba de lume pe stradă.

De ce fac ei asta? Să pară şmecheri şi tari în faţa celorlalte ciori? Să se laude la familie că ei sunt curajoşi? Păi jegoşii dracu`, nu mai atrageţi atenţia asupra voastră în modul negativ că nu creşteţi în ochii nimănui, doar în ochii conaţionalilor cu rapăn pe gât.

2. Sunt jegoşi, şi put.

Aţi trecut vreodată pe lângă un slătar? Aţi observat ce miros "dulce-acrişor" vă vine în nas? Vine un val, ce spun eu aici, tsunami vine, de miros de pişat combinat cu băutură şi transpiraţie de cal.

3. Cerşesc în loc să muncească.

Nu există oraş, comună sau sat în care să nu existe măcar un ţigan care stă cu mâna întinsă şi zice "Dă şi mie un ban!". Peste tot îi vezi (gări, pieţe, biserici, parcuri) şi în general unde e mai multă lume. Nu că nu ar putea munci, dar îi opreşte jegu` de pe ei. Nu se pot mişca că se curăţă şi nu le mai recunoaşte tribu culorile specifice.

4. Fură.

La fel ca mai sus, în loc să muncească ei "ciordesc". Îşi fac şi planuri după care se ghidează să nu fie prinşi. Tanti ţi-a căzut 10 mii. Femeia se uită şi pac au luat din geantă ceva. Sau mai sunt puradeii care stau cu câte 3 membrii din familie (mai în vârstă) în spate şi te ameninţă că dacă nu le dai 100 de mii pune familionu` pe tine (asta am văzut-o live în Bucureşti).

5. Se dau mari.

Lucrul ăsta l-am urât mereu. Să te dai mare cu averea ta şi alte trăsnăi. Că tu ai, că eşti şmecher, nimeni nu mai e ca tine... Puţin mă interesează. Ce? Ca mine mai e cineva?