luni, 7 decembrie 2009

Din seria "Franceză"

În afara orelor la şcoală, noi mai facem şi câte ceva diferit, mai ciudat pe lângă fumat, băut... etc. Noi maltratăm cartea de Limba Franceză, pe care eu cel puţin o urăsc din adâncul sufletului. Am făcut şi câteva filmuleţe pe care o să le pun pe blog să vă amuzaţi. (Atenţie persoanelor care lucrează în învăţământ, urmează imagini tulburătoare care vă pot afecta pe termen lung!)









Sper că nu v-am şocat... TO BE CONTINUED!

Teza


Da, mâine teză la română, materia care nu mi-a plăcut decât în clasele I-IV. Materia unde trebuie să toceşti descrieri, caracterizări, demonstraţii (parcă-i matematică), apartenenţă la genul nu ştiu care... şi o grămadă de definiţii la toate rahaturile. Chiar dacă nu îmi place, note mai mici de 7 nu am avut la teze la română. Poate profesoara este de vină că nu îmi place mie... cine ştie. Acum stau cu inima în gât, simt că îmi bate prin tot corpul, nu am învăţat nimic, dar Doamne-ajută!

Aici nici nu putem să copiem cum am făcut la matematică... Hai să vă povestesc. Deci noi la matematică avem un profesor foarte blând, indulgent, înţelegător. Poţi să faci orice la ora lui că nu se supără. Şi vine ora tezei, intrăm în clasă, el ne dă foile (subiecte de clasa a V-a, dar tot grele pentru ce ştiu eu la matematică) şi ne punem la lucru. Ne-a lăsat cu caietele, cărţile şi foile cu formule pe bancă, şi normal. Din toată teza nu ştiam decat un exerciţiu cu 2 necunoscute pe care l-am făcut, şi am aflat mai târziu că l-am greşit (noroc că l-am copiat de la un coleg). Stăteam eu şi aşteptam să îmi scrie colegu` pe ciornă rezolvările. Am scris tot ce a scris şi el + un exerciţiu din caietul unei colege, cu profesorul lângă mine bineînţeles dictându-mi din caiet. Altă colegă se ridicase din banca ei şi a venit şi se uita la mine.
Profesorul: - Dinu ce faci?
Colega: - Copiez de la colegu` domn` profesror.
Şi au început să râdă unul la altul, eu dând zor cu copiatul.

După asta a venit şi geometria. Colega din faţă făcea poze cu telefonul la figurile geometrice şi eu şi BF meu copiam de ne scăpărau mâinile. Aici povestea se repetă ca la algebră deci nu mai încarc postul de pomană.

La română nu se mai poate copia frăţioare... profesoara se plimbă prin toată clasa, ne pune să ducem ghiozdanele în spatele clasei şi pe bancă să rămână doar pixul şi o ciornă pe care o semnează.

În concluzie sper să iau 5, poate 6 cu ajutorul lu Dumnezeu. :))